סוגי חדרי קירור
ישנן סיבות שונות שחברות מסוימות ירצו לבנות חדר קירור, בדרך כלל על מנת לשמור על מוצרי מזון מסוגים שונים שיישארו טריים ואיכותיים. לכן, בניית חדר קירור יש לעשות בידי אנשי מקצוע איכותיים ומוסמכים המבנים בתחום, כדי שהסחורה שרוצים לאחסן תישמר ולא תינזק. כדי לבנות חדר קירור יש כל מיני גורמים רבים שצריך לבדוק לפני כמו, באילו מוצרים מדובר, איזו טמפרטורה צריכים המוצרים להיות ואיזה גודל של חדר נדרש לשם כך.
לשם מה צריך חדר קירור?
חברות שונות, המשווקות מוצרי מזון, צריכות חדר קירור בשביל מוצריהן. בנוסף, חברות העוסקות בתחום הפרחים ובתחום התבלינים צריכים חדרי קירור. ישנם גם רכיבי אלקטרוניקה ומחשוב אשר דורשים קירור ולכן יש לבנות עבורם חדרי קירור מיוחדים. לא משנה באיזה תחום אתם עוסקים, כאשר צריכים חדר קירור, יש לתכנן ולבנות אותו בצורה מקצועית ואיכותית שיש כדי שהמוצרים ישמרו על האיכות. מאחר וישנם מוצרים הנהרסים אם הם נמצאים בטמפרטורה שאינה מתאימה, בניית חדר קירור בצורה הנכונה חשובה מאד לשמירת המוצרים, טריותם ואיכותם.
חדרי קירור –החומרים:
כאשר כבר מחליטים שצריך חדר קירור ובונים אותו, יש לשים לב במיוחד ולהקפיד על איכות החומרים מהם בונים את החדר. כדאי להשתמש בפאנלים מסוג איכותי, שיש להם דופן כפול. בנוסף, חשוב להשתמש בחומרים בעלי תכונות בידוד טובות בהתאם לתקציב כמובן. בניית מקרר תעשייתי מקצועי היא עסק שאינו זול, ולכן כאשר מתעניינים בכך חשוב במסגרת השיקולים להתחשב גם בתקציב. דברים נוספים שחשוב לשים לב אליהם הם מערכות הבקרה והשליטה, לוחות החשמל ועוד. דבר חשוב במיוחד הוא הדלתות של חדר הקירור, רצוי שהן יהיו איכותיות במיוחד וכן אביזרי הפרזול של הדלתות. מרכיבים אלו משפיעים על בניית חדר הקירור ואיכותו. חשוב שלחדר הקירור תהיה סגירה הרמטית וזאת על מנת לשמור על הטמפרטורה הקרה וכדי למנוע את חדירת הלחות לחדר. חדרי הקירור נפתחים מבחוץ, אך ניתן חשוב שניתן יהיה לפתוח אותם גם מבפנים כדי למנוע חלילה מצב שבו אדם ייתקע בתוך החדר ולא יוכל לצאת.
דרישות משרד הבריאות על אחסנה בקירור:
ישנן דרישות שונות ומחמירות למשרד הבריאות לחברות העוסקות בתחום האחסנה והקירור. דרישות אלו הן על מנת שהמוצרים לא יתקלקלו ויישמרו טריים.
למוצרים שונים הדורשים אחסנה בקירור, יש צורך בטמפרטורות שונות. את גובה הטמפרטורה המתאים קובע משרד הבריאות, השולח פקחים מדי פעם כדי לבדוק שאכן המוצרים נמצאים בגובה הטמפרטורה המתאים. כדי שניתן יהיה לשמור על הטמפרטורה המתאימה, יש להתקין מד טמפרטורה ולעקוב אחריו יום יום. בנוסף, אחסנה בקירור של מוצרים המגיעים מן החי (כמו למשל מוצרי בשר, חלב או דגים), מחייבים פיקוח וטרינרי דרך משרד החקלאות. לכן, לכל משלוח צריך לצרף את אישור וטרינר מוסמך ממרד החקלאות.